Op 10 juli 2022 was het dan zover. Na vele vergaderingen, waaraan ook René en ik namens de patiëntenvereniging hebben deelgenomen, eindelijk de opening van de nieuwe dialyseafdeling in Venlo. De ontvangst buiten onder schaduwdoeken vanwege de zon was feestelijk, met een hapje en een drankje.

Uitgenodigd waren o.a. de dialysepatiënten, de architecten, de bouwers, de installateurs, de artsen, verpleegkundigen, mensen van de directie, het bestuur van de patiëntenvereniging enz.
Nadat de mensen toegesproken waren en sommigen een extra bedankje kregen, werd het lint doorgeknipt en kon men in kleinere groepen de dialyseafdeling gaan bewonderen.

De ontvangsthal geeft al meteen een ruimere, rustigere, lichtere en opgeruimde sfeer.

Binnen in de zaal is deze sfeer ook meteen te proeven, het ziet er geweldig uit, maar nog wel met de oude stoelen, want de nieuwe stoelen worden pas later geleverd.

Ook de behandelkamers ogen redelijk ruim en sfeervol.

Dit samen met de parkeerplaatsen en de tochtvrije dialyseruimte maken een dialysebehandeling nu prettiger dan in de vorige dialyseruimte. Niet alles is helemaal zoals het zijn moet. De tuin moet nog aangelegd worden maar dat wordt in de herfst opgelost. Een klok moet nog opgehangen worden. De eerste ervaringen van de dialysepatiënten zijn heel goed. Voor iedereen is het een grote stap vooruit.